Vi tilbyder

Vi er en ponyklub for piger og drenge i alderen 0 til 16 år. Vi tilbyder topkvalificeret og varieret undervisning, tilpasset hvert enkelt barns alder, niveau og ønsker. Vi har også et drengehold, og et showhold. 

Vi tilbyder desuden at arrangere dit barns børnefødselsdag i ponyklubben.

Kig videre ned og se et udvalg af vores tilbud. For at finde det hold, der passer til dit barn, se under Hold & priser

Ponyhygge og ponypasning

At lære at omgås og passe ponyen er en vigtig del af at gå i ponyklub. Vores ponyer er uddannede til at være omgængelige for børn. Ligesom vores ponyer er børnevenlige, er det også vigtigt at lære børnene at være ponyvenlige. Det giver den bedste sikkerhed og de bedste forudsætninger for et tæt bånd mellem barn og pony.

Ponygames

Ponygames gør indlæring til en leg. Derfor er kegler, bolde, spande, bomme, risposer og Børneaviser en fast del af vores tilbud, især for de små.

Dressur

Alle vores ryttere skal lære at få grundridningen på plads. Til dem der ønsker at arbejde dedikeret med ponydressur har vi både rammerne, ponyerne og underviserne. Se mere under Hold & priser samt Vores team.

Turridning

August og september står i turridningens tegn. Så har vi tiden til at få de gode vaner på plads, og lære reglerne for færdsel til hest i trafikken og i naturen. Vi nyder at ride på jagt efter mirabeller og brombær, efterhånden som de bliver modne. Alle kan være med, fra nybegynder til øvet, da holdene er niveaudelte. Vi tilgodeser såvel den rytter, der kun vil skridte med trækker, som den rytter, der bare må have en hurtig galop.

Riders fitness

Når vi sætter os op på hesten, har vi også en forpligtelse til at sidde ordentligt på den, så den ikke får ondt i ryggen af at bære rundt på os. Det kræver mere smidighed og styrke fra rytterens side end de fleste forestiller sig. Derfor giver vi også mulighed for riders fitness, hvor vi træner lige præcis de muskelgrupper og bevægelser, som er nyttige i ridningen.

Showhold

Vores showhold er sammensat af vores øvede horsemanship-ryttere. At være på showholdet kræver både dygtig ridning, indføling med hesten og et stærkt sammenhold børnene imellem. Vi spiller hinanden gode, så vi sammen kan lave et flot show. På billedet øver tre mini-sportsponypiger at hoppe af ponyen i farten.

Ridestævner

I pinsen afholder vi vores eget ridestævne, hvor alle kan være med, små og store, begyndere og rutinerede ryttere. De rutinerede ryttere har også mulighed for at tage til større ridestævner udenbys.

Horsemanship

Vi afholder horsemanshipkurser 3 gange om året, typisk i påskeferien, sommerferien og efterårsferien. Der kan man opnå en dybere kommunikation med sin pony, og lære at ride bidløst og i cordeo – måske endda helt uden udstyr. Men lad os understrege – horsemanship er ikke bare noget, man laver på et kursus en gang imellem. Det er hele vores tilgang til ponyerne, og vi introducerer alle klubbens medlemmer til det gennem sanseøvelser og samvær med ponyen.  

Ridelejr

Ridelejr i vores Ponyklub er noget helt særligt. Fællesskab, sjov og spas, krea-værksted, leg på høloftet, hop på trampolin og ikke mindst hygge med ponyen. Der er kun et barn pr. pony, så det er ligesom at have sin egen pony i de dage, lejren varer. Aktiviteter med ponyen indbefatter masser af tid på staldgangen, ponygames, dressurundervisning, horsemanship, og for de større børn foldmeditation. Alle kan være med, da der er aktiviteter tilpasset både den stille og den vilde. Børn under 7 år skal have en forælder med.

Årshjul

Vi har et årshjul med faste arrangementer (horsemanship-kurser, pinsestævne, ridelejr,  brombærdag, julehyggedag etc.). 

Som eksempel afholder vi julehyggedag den første adventsweekend. Børnene klippe-klistrer og julepynter klublokalerne til den store guldmedalje. Her kan man også julepynte sin pony og få et billede med hjem.

 

Pynt din pony

Til vores ridelejre og arrangementer får man ekstra god tid på staldgangen, så de der kan lide at flette og pynte, har rig mulighed for at smukkesere ponyen. Af og til inviterer vi professionelle grooms til at afholde kursus i at gøre ponyen stævneklar, med rosenknopper, bandager, show shine og hvad der ellers hører til. .

Børnefødselsdag

Vi arrangerer med glæde dit barns fødselsdag her i Ponyklubben. Det er tre timers ponyhygge, trækture, springkonkurrence og andet sjov på ridebanen, leg på høloftet og spisning i rytterstuen (man har selv maden med, men må bruge klubbens køkken). Prisen er som udgangspunkt 1200 kr., men kan variere alt efter antal børn og behov for hjælpetrænere.